Блог

Микроблейдингът – подходящ ли е за нас?

След впечатляващия успех на миглите „косъм по косъм“ е време да обърнем заслужено внимание и на веждите. Твърди се, че те са рамката на лицето и от формата им зависи как ще изглеждаме. Напълно сме съгласни с това и сме подготвили този материал за дамите (а защо не и господата), които не са надарени с хубави вежди по природа.


Формата на веждите до някаква степен е определена, а премахването на излишните косъмчета я подчертава. Понякога обаче тя не е най-подходящата за формата на лицето и очите или пък не сме успели да я постигнем сами. С течение на времето, естественото опадване на косъмчетата, честото скубане с пинсета, може да унищожи фоликула и да се получи голо петно.


Ако вашите вежди са редки, имат неподходяща форма и искате да поправите това, може би микроблейдингът е точното решение за вас.


Какво е микроблейдинг?

Противно на масовото схващане, микроблейдингът не е поставяне на перманентен грим. Това е техника, която позволява рисуване на косъмчета с изключителна прецизност и с абсолютно естествен завършек. Може да се разбира като козметична татуировка и трябва да се третира като точно такава – грижи след процедурата, очаквания и трайност.


Как протича процедурата по микроблейдинг?

1.    Първо се премахват всички следи от грим по веждите и кожата около тях.
2.    Следва маркиране на средата между веждите с помощта на молив и използване на специален инструмент за определяне на „златното сечение“, благодарение на което се постига пълна симетрия и подходяща форма на веждите.
3.    Когато е определена „рамката“ за новите вежди, започва рисуване на косъмчетата със съответната посока и наклон за оптимално естествен резултат. Това скициране продължава до получаване на желания ефект, форма и плътност.
4.    Следва очертаването на косъмчетата със специален инструмент, който всъщност е отговорен за проникването на пигмента в кожата. Той прави миниатюрни разрези върху в най-горния слой на дермата, като едновременно с това се нанася и туш.
5.    Следващата стъпка е почистване с тампон на третираната вежда и нанасяне на плътен слой пигмент, който се оставя да престои известно време (10-15 минути).
6.    На този етап може да се приложи местна упойка, която се избягва при първоначалното очертаване, тъй като може да причини подпухване на зоната и не толкова прецизни резултати. Извършва се повторно очертаване на косъмчетата и корекция при нужда. Упойката не е задължителна, защото дискомфортът може да се понесе различно от всеки – при някои е търпим, докато при други не.


Това в общи линии е процедурата по правене на вежди „косъм по косъм“, а след това е нужно да се спазват определени стъпки, за да се постигне мечтаната визия. Задължително спазвайте препоръките на специалиста, който ще ви даде насоки какви грижи трябва да полагате – почистване, дезинфекция, предпазване, хидратация и т.н. Микроблейдингът не е подходящ при кожни заболявания.


Какво да очаквате след микроблейдинг?

Съвсем нормално е след процедурата веждите и зоната около тях да бъде зачервена и леко подпухнала. Все пак тази интервенция е стресова за кожата и тя има нужда от време, за да се успокои. Ползването на препоръчаните продукти за грижа е от ключово значение за резултатите. На даден етап от оздравителния процес може да се появи сърбеж. В никакъв случай не чоплете коричките, за да не се стигне до отлепване на пигмента и с това да нарушите естетиката на веждите.


Колко време трае ефектът от микроблейдинг?

Това е сред въпросите, които вълнуват най-много желаещите да се подложат на процедурата. Гарантирани срокове обаче няма. Всичко зависи от качеството на самата манипулация, типа кожа, грижите, които се полагат след това и още, и още. Препоръчва се повторен микроблейдинг за оптимални резултати и поддържащи процедури през няколко месеца.


Микроблейдингът е изключителна възможност за улесняване на ежедневното гримиране, за подобряване на визията, за възвръщане на самочувствието и удоволствието от живота.

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com