Блог

Миглопластиката – истини и митове

Усъвършенстването на външния вид може да се превърне в самоцел за някои хора и най-често за дамите. Много популярна е темата за гъстите и дълги мигли. Рядкост са дамите, които природно са надарени с такива и за подчертаването им използват само спирала… от време на време. Повечето всеки ден, стоически, издържат лепене на изкуствени мигли, прецизно нанасяне на спирала и последващото отлепване, миене и т.н.

Тогава не е чудно защо миглите „косъм по косъм“ и миглопластика с 2D, 3D мигли имат такъв успех. Салоните промотират, че с тях няма нужда от грим, не изискват никакви усилия и изглеждат невероятно естествено. Но наистина ли всичко е толкова розово? За да внесем повече светлина, ще разгледаме някои от най-разпространените твърдения и дали те отговарят на истината.

Подходящи са за всеки

Тази универсалност често се изтъква като огромно предимство, но наистина ли има нещо, което отива на всеки? Поставянето на изкуствени мигли е желано най-вече от дамите, които имат къси, прави и светли мигли, ясно защо. Отговорната задача на специалиста, който ги поставя, е да подбере и препоръча на своя клиент кой размер е най-подходящ за него. Залитането в крайности не е добро решение, защото след поставянето е много вероятно да имате силно извити, дълги и тъмни мигли, под които се „кипрят“ вашите собствени – бледи, къси и прави. Сливането между естествен и изкуствен косъм трябва да бъде майсторски направено и в съответствие с природните дадености.

Веднъж поставени, нямат нужда от поддръжка

Всичко изкуствено, което се поставя върху/в тялото, изисква поддръжка. Няма начин с еднократно поставяне на гел-лак да имате перфектен маникюр за месец и половина-два. Дори силиконовите импланти имат нужда от подмяна на определен период от време, а ботоксът не се инжектира веднъж и завинаги да ви отърве от бръчките. Същото е и с 2D, 3D и n-D миглите. Относно техниката, повече може да видите в предишната ни статия Удължаване и сгъстяване на мигли – модна тенденция или необходимост“, но която и да изберете, нуждата от поддържане си остава. Причината е в естественото обновяване на миглите. Когато се прави миглопластика, всеки изкуствен/естествен косъм се залепва върху собствен такъв, а с неговата смяна, пада и екстеншънът. Никой не може да каже след колко време ще падне естествената мигла. Това може да стане след два дни, може да стане и след три седмици. На място, в салона, който сте избрали, ще получите препоръка кога да отидете на поддръжка и не мислете, че честото посещение е с цел да ви измъкнат повече пари, целта е да се постигне желаната визия и тя да бъде поддържана.

По нищо не се различават от естествените мигли

Всяко подобрение във външния вид изисква определени условия и носи някои ограничения. Относно миглите „косъм по косъм“ най-честите са:

·        Не трябва да се мокрят – разбира се, че може да се къпете толкова често колкото и преди, но трябва да внимавате струята да не бие силно и директно в очите. В рамките на няколко часа след поставяне на миглите трябва да се избягва мокрене, за да може лепилото да изсъхне хубаво.

·        Не трябва да се търкат – да, тук вече няма избор. Хората, които са свикнали да разтриват очите си сутрин след събуждане или по някое време през деня, ще трябва да поработят върху това.

·        Не трябва да се ползват козметични продукти на мастна основа – никакви мазни околоочни кремове, без демакианти с мазнини и водоустойчиви спирали. Последното се диктува от факта, че повечето продукти за сваляне на водоустойчива спирала съдържат мазнини, а те може да разградят или поне да отслабят лепилото и миглите да паднат.

·        Без спане по корем – ако и без това не обичате да спите така, всичко е наред, но ако редовно заравяте лице във възглавницата, може да имате проблем. Целта е да се опазят миглите от повреждане.

·        Стоят изключително естествено – едва ли може да изглеждате така с мигли, които стигат до веждите или над тях, както и толкова плътни, че изглеждат като едно цяло. Тайната е в баланса и подходящите параметри за формата и размера на очите.

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com