Блог

Удължаване и сгъстяване на мигли – модна тенденция или необходимост

Красотата е изключително субективно виждане, но има някои „стандарти“, които често определят дали даден човек притежава нужните качества, за да бъде оценен като красив. За дамите това е изключително сериозна тема и всяка новост, която се появи на пазара, и има потенциал да ги направи още по-забележителни, бива изпробвана.

Една много разпространена услуга е удължаването и сгъстяването на мигли по различни методи – косъм по косъм, 2D, 3D и т.н. Ако и вие сте изправени пред дилемата дали да си поставите такива удължители на миглите, за да ги направите по-дълги и гъсти, а погледът - впечатляващ, вижте информацията по-долу. В нея ще включим някои общи положения, неща които понякога не се споменават, но са важни, както и различни митове.

Силно препоръчваме да проучите салона, в който сте решили да си поставите миглите, и да не се подлъгвате по атрактивната цена. Съберете мнения, допитайте се до хора, които са посетили салона и не се колебайте да зададете въпросите, които ви притесняват на човека, който поставя миглите.

Мигли „косъм по косъм“

Тази „модна“ тенденция съвсем не е нова, тя се практикува от няколко години у нас, като усъвършенстването на процедурата довежда до появата на „D-миглите“. Мигли „косъм по косъм“ се изразява в залепване на синтетични или естествени единични мигли към вашите естествени. Дали на всяка или през няколко, това зависи от желания ефект.

2D и 3D мигли

Този метод предлага изключителен обем и по-силно акцентиране върху погледа. Състои се от няколко косъмчета, събрани в един сноп, като цифрата пред „D“ показва от колко са те. Всеки сноп се залепва към една мигла и създава забележителна гъстота.

Как протича процедурата?

Миглите се почистват с подходящ продукт, който премахва остатъци от грим, омазняване, прах и други. Те трябва да са напълно чисти и сухи преди започване на миглопластиката.

Долният клепач се изолира със специални лепенки, като целта е да се минимизира рискът от случайно попадане на лепило и залепване на клепача, както и да се отнема излишното количество от него.

За залепване на миглите обикновено се избират едни от най-късите косъмчета, които може да са в начална фаза на своя растеж и така да осигурят дълготрайност на процедурата.

Прецизността изисква време, затова процедурата отнема най-често между 1,5-2 часа. Затова, заредете се с търпение и положително настроение и си отпочинете.

На какво да обърнете внимание?

Това не е еднократна процедура

За разлика от изкуствените мигли, които се свалят, екстеншъните за мигли остават перманентно там. Нуждата от поддръжка идва от това, че удължителите падат с естественото опадване на миглите. Те, подобно и на останалото окосмяване по тялото, също се обновяват през определено време – обикновено 2-4 месеца. Това съвсем не означава, че изкуствените мигли ще останат толкова върху вашите естествени, защото няма начин да се установи на какъв етап от своето развитие са те. Затова, ако искате да изглеждате добре, трябва да сте наясно, че поемате дългосрочен ангажимент с честа поддръжка. Колко честа, това зависи от скоростта на опадване на естествените ви мигли, но обикновено попълването на липсващите косъмчета се препоръчва на 2 до 3 седмици.

Дължина и гъстота на миглите

Съветваме ви да не изпадате в крайности. Както при абсолютно всичко в живота, така и тук, тайната е в баланса. Проведете консултация със специалиста, който ще ви поставя миглите, за да определите кои са най-подходящи за вас. Трябва да се вземат предвид различни фактори, като дължина и извивка на естествените мигли, а също и желания ефект. Постигането на естествена визия е тайната на красотата.

Лепило

За закрепване на миглите към вашите естествени се използва лепило. Най-често то е специално и офталмологично тествано, но винаги съществува риск от алергична реакция и колкото и минимален да е той, понякога е налице сериозен дискомфорт. Съвсем нормално е в процеса на изсъхване на лепилото да се отделят различни летливи вещества, които могат да причинят сълзене и смъдене. Обикновено това преминава с изсъхването на лепилото.

Това бяха най-общите линии на процедурата, не се колебайте да задавате въпросите си на дамата, която ще ви поставя миглите. Проучете хубаво салона, който сте избрали и не пропускайте продължението на темата, в която ще разгледаме някои митове и истини за удължаване и сгъстяване на миглите.

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com