Блог

Тенденции при маникюр есен/зима 2017/2018

Снимката за статията е любезно предоставена от Nails Boom Euphoria.

За да забележите определена модна тенденция, не е задължително да сте моден критик или да сте на „ти“ с последните новини. Достатъчно е да се огледате около себе си и ще разберете. Същото се отнася и до модните тенденции при маникюра.

Правенето на маникюр се превърна в истинско изкуство – дълги нокти, заострени връхчета, инкрустации с камъчета, верижки, нарисувани цели картини и всичко това с едно посещение в салона за красота. Но понякога въпреки че са много впечатляващи и красиви, дългите 5-6 см нокти не са никак функционални в ежедневието. Поради тази причина не успяват да се наложат като най-желани за всеки ден.

Повечето дами залагат на средна дължина нокти, най-често изградени с акрилен (или друг) гел и задължителните декорации. Изграждането с гел се превърна в почти рутинна част от правенето на маникюр, като най-честите причини са отслабени нокти, чупливост на плочката, невъзможност за поддържане на желаната дължина или просто за по-здрав маникюр. Също толкова задължителен е и гел-лакът. Почти не остана дама, която не носи такъв, просто защото той е толкова практичен – дълготраен е и не трябва да се занимавате с него. Тук има и уловка, естествено, не може да бъде само хубаво – трябва поддръжка! При това не една на 2 месеца, а на всеки 2 седмици. Това, че лакът не е помръднал не означава, че не трябва да се подменя. Естественият растеж на нокътя може да превърне всеки шедьовър в карикатура, а ръцете да изглеждат занемарени.

Относно цветовете и сезоните, като че ли няма толкова отчетливо разделение, въпреки че се усеща преобладаването на по-тъмните нюанси – винено, кафяво, черно, тъмночервено и така красивото – тъмносиньо.

Формите и дължините най-желани при маникюр 2017 са:

·        Бадемовидни – особено харесвани, без значение от дължината.

·        Овални – класическа форма, която се завърна през тази година.

·        Много къси нокти – актуални и удобни, най-вече за дамите, които не могат да понасят дълги нокти или работата им не го позволява.

Модерни декорации при маникюр 2017:

·        Зимни картини – много харесвани са всякакви рисунки със зимни елементи. Това са еленчета, елхички, къщурки със снежни покриви, топки за елха, пиленца с коледни шапки и т.н.

·        Графични елементи – тази година също се задържаха на върха.

·        Вариации на френския маникюр – типичното разположение на лентата, но в смели и нестандартни цветове. Също така и „обърнатият“ френски – лентата е в основата на нокътя, а понякога е и с нестандартна форма.