Блог

Дай да ти видя ръцете, за да ти кажа на колко си

Рецепта за вечна младост няма, макар че опитите продължават. Има едно нещо обаче, за което, ако всяка жена знае как да се грижи, винаги ще се чувства млада и желана. Бъдете готови да се изфукате, когато чуете: „Дай да ти видя ръцете, за да ти кажа на колко си.“

Пазете ръцете от агресивни атаки

Ръцете са изложени на най-различни атаки, като за някои от тях дори не подозирате. Различни продукти и препарати, употребявани в бита, дори и на пръв поглед  да изглеждат напълно безобидни, могат да нанесат трайни увреждания на кожата на ръцете.

Ето защо е препоръчително поставянето на защитни ръкавици в кухнята и навсякъде другаде, където има пряк контакт с почистващи средства. Препоръката бързо се превръща в задължително условие, ако на работното място се използват опасни субстанции.

Атмосферните условия също са един своеобразен, безпощаден агресор. През зимата студът и пронизващият вятър влияят негативно на кожата на ръцете и преди да се усетите, тя вече се е напукала. Жегата и силното слънце през лятото бързо я изсушават, в следствие на което тя се дехидратира и загрубява.

 

Изберете добър продукт за ръце

Без значение какво е времето навън, не пропускайте да втривате в ръцете подходящ продукт. И тук идва нашата сила и бихме искали да ви препоръчаме най-доброто на пазара. The Body Shop® предлагат богат избор от кремове, лосиони, и гелове, които овлажняват, подхранват и защитават фината кожата на ръцете. Остава да изберете аромат и консистенция, които най-добре пасват на вкуса ви. Преди това не забравяйте да миете ръцете с топла вода и подходящ сапун, който не изсушава кожата.

За възстановяване на захабени ръце, има достатъчно видове маски. Обикновено те съдържат полезни съставки като колаген, еластин, различни растителни екстракти, восък. Това ги прави подходящи за екстремно възстановяване на суха кожа. Първа помощ за напукана кожа е топлата вана с отвара от лайка, живовляк, градински чай или липа.

Имайте търпение и втривайте продукта за ръце, който сте избрали, бавно, с въртеливи движения до пълното му попиване. Така ще сте сигурни, че всички полезни вещества са проникнали дълбоко в кожата. По този начин, без много усилия, ще направите и лек масаж на ръцете, от какъвто те винаги имат нужда. Ако желаете нещо специално, разгледайте секцията Специална грижа за ръце.

 

Подарете си парафинова терапия

Ако искате ръцете ви да са меки и гладки като коприна, подарете си специална терапия за тях, като проверите в кое студио за красота предлагат такава. Перфектно ще се почувствате след една парафинова процедура за ръце и нокти. Тази терапия е наистина едно от най-добрите средства с доказан лечебен ефект.

Парафиновата терапия подхранва кожата в дълбочина, снабдява я с колаген, прави я еластична, избелва и изчиства петната по нея. Същевременно въздейства и върху ноктите, като ги заглажда и възстановява структурата им. Има силата да тонизира и възстановява, както и да стимулира кръвообращението на ръцете.

С vinagikrasiva.com лесно можете да намерите салон близо до вас, който предлага тази услуга - просто се локализирайте с картата, изберете "Парафинова терапия" от списъка с услуги и натиснете Търси.

И ако си мислите, че всичко това не ви засяга, щом все още сте далече от по-зрялата възраст, лъжете се. Никога не е достатъчно рано да започнете да се грижите за ръцете. Ако искате да ги запазите нежни и млади, полагайте за тях усилия ежедневно, като не ги оставяте без подходящите продукти и терапии.

 

Бъди винаги красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com