Блог

Какви тайни крият жените с красива коса

Често ежедневието си върви монотонно и няма кой знае какви впечатляващи случки и събития, както в големия, така и в по-малкия град, и в което и да е населено местенце. Има обаче едно нещо, което е в състояние да развълнува  и най-закоравелия делничен човек и да го накара да се обърне. Това причиняват на минувачите жените с красива коса.

Без значение каква е прическата, дали косата е дълга или неприлично къса, здравата и поддържана коса блести по особено примамващ начин и привлича вниманието отдалече. Ако мечтаете да събирате погледи и въздишки след себе си, научете се как да се грижите за косата си. Жените с красива коса имат своите тайни. Те знаят основните правила и винаги ги спазват:

  • Използват подходящ шампоан за измиване и държат косата чиста. Качествените продукти не увреждат косъма, те го предпазват от неприятен цъфтеж и накъсване, без значение колко често се употребяват.
  • Не забравят да се погрижат за кожата на главата. Тя също има нужда от хидратиране. Различните овлажняващи продукти са бонус за скалпа, като силно спомагат за израстването на здрава коса.
  • Знаят разликата между шампоан и балсам. Първият се втрива в корените, където се трупат обичайните мръсотии и омазняване. Балсамът, за разлика от него, е предназначен най-вече за краищата на косата.
  • Свикнали са да съчетават горещия душ или вана с изплакването на косата с хладка вода. Колкото по-хладка, толкова по-добре. Иначе рискът от мазна коса, лишена от обем, застрашително нараства.
  • Имат винаги под ръка правилните четка и гребен. За разресване без скубане ползват гъвкава четка, като действат от долу нагоре, здраво стискайки кичурите, ако косата е дълга. За да се справят със заплетени възли, употребяват гребен с широки зъбци.
  • Внимават с продължителното излагане на силни слънчеви лъчи, особено през най-горещото време от годината. Задължително нанасят специална слънцезащитна козметика за коса и най-вече балсами без отмиване.
  • Предпочитат щадящи начини за стилна прическа, като избягват честата употреба на маши и преси. Въздържат се от агресивно топлинно третиране на косата и винаги, когато се подложат на подобна процедура, ползват термозащитни продукти.
  • Предпазват косата от наелектризиране. Избягват облекло от изкуствени материи. За пълен разкош по време на сън предпочитат бельо от естествена коприна. Така със сигурност сутрин се будят с коса, която не изисква специална прическа, за да изглежда перфектна.
  • Имат достатъчно опит, за да преценят кога им липсват ценни витамини и минерали. Не винаги е възможно да си ги набавят от храната, колкото и балансирана да е тя. Първите признаци са чуплива коса и липса на блясък, особено ако вървят с промени в здравината на ноктите и цвета на кожата.
  • Никога не пропускат посещение в любимия фризьорски салон. Дали за освежаваща терапия, за „хващане“ на връхчетата, за нова прическа или просто за да са в крак с най-новите модни тенденции – няма значение. Важното е да бъдат поглезени професионално.  

Всяка жена е уникална и има нещо отличително, което я прави различна. Жените с красива коса имат превъзходството да бъдат забелязвани, харесвани и обожавани.

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com