Блог

Полиране на косата – ползи и ефекти

Поддържането на красива коса е мания за някои дами. Те търсят най-добрата грижа, без значение дали в салон за красота или в домашни условия. Когато стане време за подстригване – смяна на прическата или освежаване, винаги стои въпросът колко точно да се отреже. Това зависи изключително много от търсения стайлинг и желанията. Друго е положението при проблеми като заплитане, изтъняване на косъма, както и така досадните цъфтежи.

Много дами отиват във фризьорския салон само за леко скъсяване, колкото да се отнемат цъфналите крайчета, а си тръгват с коса, която е поне 5-6 см по-къса… Следва заричане кракът им никога повече да не стъпи във фризьорски салон и се търсят алтернативни начини за поддържане на изряден външен вид. В случай че сте решили да послушате съвета на някоя приятелка и да се опитате да се отървете от цъфналите крайчета с домашна маска, не си губете времето, няма как раздвоен косъм да се „залепи“. Тези маски могат да хидратират и подхранят косъма, както и да го „гланцират“, с което да намалят временно заплитането, но не решават проблема. Нужна е ножицата на опитен фризьор. С умело подстригване може да се отървете от досадните цъфтежи, без да се отнема много от косъма, но ако искате да запазите дължината й почти непроменена, нужен ви е друг метод.

Сега може да си отдъхнете, дами. Има едно нещо наречено полировчик за коса. С негова помощ косата се освежава, подкъсяват се изтънелите крайчета, без да се отнема голяма дължина от косата. Механизмът на действие на полировчика за коса е да „улавя“ стърчащите връхчета и да ги подрязва. Оставя косата гладка, блестяща и здрава.

Използва се изключително лесно и много „търговци“ заложиха на това, предлагайки накрайници за машинки за бръснене или цели полировчици, с които желаещите могат и вкъщи да полират косата си. Истината е, че е нужен опит и качествен уред, за да се постигне желания ефект. Именно поради незнание и негативен опит се налага мнението, че след използване на полировчик косата започва да цъфти двойно повече и се изтощава.

Предимства от полиране на косата:

·         Отрязват се само цъфналите крайчета на косъма;

·         Косата се изглажда и добива огледален блясък;

·         Не се намалява много от дължината на косата (само толкова, колкото са били цъфтежите);

·         Безвредно за косъма, ако е процедурата е направена правилно и с качествена машинка за полиране;

·         Може да се прилага колкото често е нужно;

·         Подпомага усилията за поддържане на дълга и здрава коса.

Колебаете ли се дали да си купите полировчик или да се доверите на професионални услуги във фризьорски салон?

Признаваме, изкушението е голямо. В представите ни смело заставаме пред огледалото и с едно движение обираме всички цъфнали крайчета, които ненавиждаме. В действителност обаче, дълго време се опитваме да сглобим машинката, после се чудим откъде е най-добре да започнем, а накрая ръцете ни са толкова изморени, а нервите – толкова опънати, че зарязваме всичко по средата. Разбира се, има много сръчни дами, които се справят с лекота с всичко, но повечето не сме така.

Затова, ако цените нервите, времето и парите си, за да бъдете Винаги Красива, препоръчваме да се доверите на професионални фризьори. Ако още не сте намерили точния салон, вижте на сайта ни.

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com