Блог

Балеаж – какво представлява?

Едва ли има дама, която не се е боядисвала, без значение дали сама, с помощ от приятел или във фризьорски салон.  Ако смяната на цвета е цялостна, тогава и първите два варианта са приемливо решение, но ако искате нещо по-така, препоръчваме да се насочите към професионалист.

Една от най-модерните, харесвани, впечатляващи, естествени, красиви, женствени и още много други прилагателни, промени в косата е т.нар. балеаж. Тази техника включва оцветяване на косата по начин, който придава обем, подчертава тена, разнообразява цвета и създава изключителен ефект.

Дали става дума за кичури? Не, категорично не. Балеажът се прави на отстояние от корена на косата, което пък е чудесно и решава проблема с ежемесечното боядисване. Освен това се прави плавно преминаване към новия цвят и се създава усещането за естественост (е, когато се използва лилав или зелен цвят, това няма как да стане), което не се среща при обикновените кичури.

Процедурата се прави в салон и изисква специални умения от страна на фризьора. Това пък дава отговор на друг въпрос – навсякъде ли може да се направи? Много фризьори твърдят, че мога да правят балеаж, но нашият съвет е щателно проучване, снимки, дори посещение на място, за да не се разочаровате за следващите няколко месеца/години, докато щетите бъдат поправени или да похарчите допълнително средства, за да се приведете в приличен вид.

Как се прави балеаж?

В общи линии: нанася се изсветляващ агент върху частта от косата, която ще бъде боядисвана. Колко време трябва да остане този изсветлител, може да прецени само фризьорът. Следва измиване на тази субстанция и нанасяне на цвят.

Разбира се, това е само най-основното и далеч не е толкова лесно, колкото изглежда. Техниката на нанасяне на изсветлителя е от изключителна важност за крайния резултат. Може да се приложат и различни продукти за защита на косъма и цвета, както и да се препоръча специална грижа за боядисаната коса.

В зависимост от дължината на косата процедурата може да отнеме от 1 до няколко часа. Затова, заредете се с търпение и се насладете на процедурата. Съветваме ви да се доверите на професионалисти с доказан опит, за да си тръгнете със самочувствие и да се радвате на красивата си нова визия.

В случай че все още сте в процес на търсене на подходящия салон за красота, може да разгледате нашия сайт Винаги Красива. Там ще откриете много съвети и да намерите точните хора за поддържане на добър външен вид.

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com