Блог

Как да изберем салон за красота?

Ако живеете в малко населено място, тези въпроси едва ли ви терзаят – салоните или стават, или не. Но ако имате избор между повече места, на които можете да отидете и да доверите своята красота (а понякога и здраве), намирането на точния салон може да се окаже трудна задача. В случай че сте в процес на търсене на „най-добрия салон за красота“, съветите по-долу може да ви помогнат.


Местоположението


Повечето хора се оглеждат за възможно най-близките им студиа за разкрасяване. Дали по-близо до работата, за да отскочат до там за маникюр в обедната почивка или пък до дома, за да се насладят на „времето за мен“ на спокойствие, местоположението винаги е от значение. И тъй като не всички са шофьори, удобният градски транспорт е от съществена важност за крайния избор. Ако смятате че все ще намерите време да отидете до другия край на града за поддръжка на миглите ви „косъм по косъм“, това може и да се случи… някога, в повечето варианти ще отлагате, докато намерите свободни три-четири часа и резултатите няма да ви харесат.


Цената


Все още битува схващането, че тя е от решаващо значение за всички хора. Да, за някои от тях е в сила максимата „цената не прави качеството“ и ние сме напълно съгласни с това. Други пък са на мнение „на тази цена няма как да очаквам качество“ и с това сме напълно съгласни. Истината, разбира се, е в баланса.


Прекалено ниската цена, в сравнение със средната за дадена процедура, е ясен сигнал за няколко неща: първо, използваните материали не са със задоволително качество, второ, целта на тази цена е създаване на редовни клиенти и тя няма да бъде постоянна, трето, цената компенсира неудобна локация, скромен опит на професионалиста, неатрактивен вид на помещението и т.н. Разбира се, зад тях може да се крият и съвсем други причини, но това са най-често срещаните.


На другия бряг, прекалено високата цена. Много хора предпочитат да заделят по-голяма сума, но да се възползват от услугите на хора с доказан опит, наложено име на пазара, качествени продукти, удобна локация, комфортна среда и т.н.


Разбира се не е нужно да избирате между двете, винаги има салони за красота, които съчетават качество с разумни цени. Въпросът е да успеете да ги откриете. А ако се затруднявате с тази задача, може да разгледате салоните във Винаги Красива.


Процедурите


Малко са салоните, които предлагат само една услуга. Почти винаги се съчетават маникюр/педикюр с фризьор, козметик, поставяне на мигли, масаж и т.н. Причината е, че хората са по-склонни да съчетаят часовете си и да се погрижат за своята красота и комфорт на едно място, отколкото да бързат и пътуват между два салона. Затова, ако искате да отделите част от почивния си ден за разкрасяване, потърсете място, на което предлагат търсените от вас услуги.


Чистота и хигиена


Много, много, ама наистина много важно е хигиената в салона за красота да бъде на ниво. При това еднократно пръсване върху клещите за кожички с някакъв дезинфектант невинаги върши работа. Да не говорим за изплакването със студена вода на гребена, който е бил ползван върху друга коса. Качественото почистване на работните инструменти, при това пред очите на клиента, неимоверно повишава неговото доверие.


Важно е да обърнете внимание на това как се почиства мястото. Е, не е нужно да ги разпитвате и разглеждате препаратите им, но ако за първи път посещавате дадено място, няма да е лошо да отидете малко по-рано. Тогава ще може да видите какво се случва на практика.


Напълно недопустимо е да се виждат два слоя прах върху работната маса и зацапване на инструментите.


Лично отношение


Казваме го накрая, но не защото е маловажно, напротив. Отношението на персонала на салона за красота към клиента е от изключителна, подчертаваме – изключителна, важност за удовлетвореността и създаването на усещане за лоялност.


Помислете кога за последен път ви се е случвало фризьорът да знае какво ви е правил предния път (пък бил той и преди месеци). Не помните? А, не ви се е случвало? Да, не може да очаквате всичко да се помни, но отдавна технологиите са навлезли в ежедневието. Създаването на индивидуално досие на клиента е много полезно нещо, а в него може да се включат процедурите, които са правени, различни предпочитания, та дори и каква боя за коса е използвана. Със сигурност ще усетите приятен гъдел от отбелязването на рождения ви ден, пък било то и с виртуална картичка. Разбира се, много по-добре е да получите ваучер за намаление или да ползвате отстъпка от процедура в месеца на рождения ви ден.


Тук дори не споменаваме любезното отношение, то е напълно задължително! Позволи ли си персоналът да се държи грубо и невъзпитано, цените, квалификациите, удобството и разнообразието на процедурите нямат никакво значение. Важно е усещането за комфорт и уют, а то е безценно!

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com