Блог

Как да бъдем неустоими за празника на влюбените

Месец февруари има 28 дни, но един ден от тях е по-специален от другите. Да, говорим за 14-тия ден. Той е свързан с много вълнения, чудене и дълги обиколки по магазините… или салоните за красота. Празникът на влюбените е особено вълнуващ за дамите, най-вече при наличие на обект за нежните им чувства. Противно на очакванията, тук няма да говорим как да изберете подходящ подарък за любимия, а ще заложим на по-приятни занимания.

Как да бъда зашеметяващо красива за Свети Валентин? Този въпрос терзае много момичета и жени, които искат да направят незабравимо (добро) впечатление със своята визия. Имаме някои основни съвети и започваме отгоре надолу:

Прическа

Обикновено за специални поводи къдрокосите дами избират да изправят своите букли, а правите коси биват накъдрени. Без значение каква коса имате, силно препоръчително е да не прекалявате с лака за коса, както и другите стилизанти. Все пак половинката ви може да реши да прокара пръсти през косата ви и ще бъде много неловко, ако не може да го направи заради натрупания лак. Естественото излъчване се отразява на самочувствието, а колкото по-лесно за правене, толкова повече време за следващите стъпки от подготовката. Разбира се, ако искате да имате зашеметяваща прическа без да губите време, може да оставите нещата в опитните ръце на фризьор.

Грим

Тук отново ще препоръчаме семплото, особено ако не сте много опитни в официалния грим. Този ден не е точното време за експерименти и нови техники. Ако решите за пръв път да сложите очна линия, вероятността за успех е минимална, освен ако не сте невероятни късметлии. Достатъчно е да нанесете подходяща основа върху лицето и малко цвят на скулите, спирала и леки сенки, разбира се и червено червило. Важно е да подберете нюанса, който най-много ще отива на тена ви. В случай че много държите да направите впечатление с хубав грим, може да потърсите професионален гримьор за този специален ден.

Дрехи

Повечето дами (и не само) си представят червени или черни рокли, високи токове и малки чантички. Разбира се, това е прекрасна картинка, но често е непостижима в истинския живот. Има толкова много други визии подходящи за този, с които да ви бъде удобно и да се чувствате красиви. Напълно свободни сте да изберете моделите, но е много добре да включите акцент в червено – аксесоар или дреха. Може да се спрете на червена рокля с дълъг ръкав, която да комбинирате с черен клин или чорапогащник. Отлично решение е да замените червената рокля с бяла, а обувките и чантата ви да бъдат в червено.

Нокти

Маникюрът е част от ежедневието на много дами. Той е лесен начин за разнообразяване на визията и създаване на настроение. През февруари салоните за маникюр са залети от сърчица, целувки, мечета, чаши вино, разбира се като декорации върху ноктите на техните клиенти. Ако не сте много опитни при рисуването на декорации, не оставяйте нещата на случайността. Може да заложите на изчистен маникюр в класически червен цвят или да изберете нещо нестандартно. Съветваме ви да не губите време и да запазите своя час за маникюр по-рано, за да не бъдете разочаровани в последния момент.

Без значение дали имате половинка, с която да празнувате Свети Валентин или пък да изпиете по чаша вино в чест на Трифон Зарезан, нищо не пречи да изглеждате зашеметяващо на празника.

 

Бъди Винаги Красива с нас!

Екипът на vinagikrasiva.com